29/12/14

Torta salata leggera spinaci e ricotta – Light pie with spinach and ricotta


ENGLISH VERSION'S FORWARD


Ecco a voi un piatto che ho preparato per la cena della vigilia di Natale a casa mia e che è perfetto se dovete cucinare qualcosa per il cenone di capodanno! Una buonissima torta salata natalizia adatta alle feste (in realtà è perfetta tutto l’anno, cambia la decorazione a tema natalizio).
Mancano due giorni al cenone di capodanno, ecco qui una buona e veloce ricetta per il cenone!



Ingredienti:
un uovo
un rotolo di pasta sfoglia
250 gr di ricotta
500 gr di spinaci
parmigiano a piacere

Procedimento:
Fate bollire gli spinaci e una volta pronti uniteli al resto degli ingredienti. Coprite una teglia con la pasta sfoglia, bucherellatela e riempitela con l’impasto preparato. Con la pasta sfoglia avanzata e la forma  per biscotti fate delle stelle.
Cuocete in forno a 180° per 35 minuti

Here is a dish I made for dinner on Christmas Eve at my house and it is perfect if you have to cook something for the New Year's Eve! A delicious Christmas pie perfect for parties (actually is perfect all year, changing the decoration Christmas theme).
It's two days to the New Year's Eve, here is a good and easy recipe for dinner!
Ingredients:
one egg
a roll of puff pastry
250 g of ricotta
500 grams of spinach
Parmesan cheese to taste

Procedure:
Boil the spinach and when ready add to the rest of the ingredients. Cover a baking dish with the pastry, make holes with one fork and fill it with the prepared mixture. With the advanced pastry make the stars.
Bake at 180 ° for 35 minutes





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